За “фейк” про дійсне захоплення монастиря в Черкасах нова підозра і обшук у митр. Феодосія.

Автор | 24 Лютого, 2024

Велике непорозуміння та занепокоєння викликають дії Служби Безпеки України у православних віруючих громадян України і не тільки.

Як повідомляє прес-служба Української Православної Церкви23 лютого 2024 року на Telegram-каналі Служби безпеки України з’явилося повідомлення про вручення митрополиту Черкаському і Канівському Феодосію четвертої підозри за ст. 161 ККУ. Причиною цього стало поширення ієрархом інформації про захоплення монастиря на честь Різдва Пресвятої Богородиці у м. Черкасах. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Обвинувачення в “Злочинах” які цього разу виявлено і які інкримінують митр. Феодосію дивують своїм відвертим небажанням хоча б в найменьшому ступені співвідноситися з реальністью.

Майже вся Україна була свідком опублікованих раніше відео-матеріалів захоплення монастиря в Черкасах і насилля вчиненого по відношенню до православних віруючих і духовенства зі сторони невстановлених осіб. Коли “20 листопада 2023 року вранці близько 150 прихильників ПЦУ кремезної статури у супроводі поліції прибули до монастиря на честь Різдва Пресвятої Богородиці у місті Черкаси та розпочали жорстокий штурм обителі…

Тепер інформація про захоплення вже “фейк”.

Як повідомляє Telegram-каналі Служби безпеки України “Цього разу встановлено, що після оголошення попередніх підозр клірик продовжив поширювати серед своїх парафіян фейки щодо «захоплення» Храму Різдва Пресвятої Богородиці у Черкасах і видворення звідти служителів церкви.

Також у своїх проповідях митрополит намагався дискредитувати священнослужителів інших конфесій.

Крім того клірик записував деструктивні відеозвернення на офіційній сторінці Черкаської єпархії УПЦ (МП) у фейсбуці.”

Що далі очікує митр. Феодосія повідомляє СБУ : “зміна запобіжного заходу на більш суворий” та “8 років тюрми”.

З молитвою за всіх хто піддається дискримінації і переслідуванням із-за своїх релігійних переконань з приводу цих подій, що викликають велике непорозуміння висловлює своє занепокоєння Ужгородська правозахисна організація “Правозахист Закарпаття”.